Zoom webinar software Review

Zoom Review

Een online webinar volgen is de laatste tijd steeds gebruikelijker geworden. Steeds meer mensen raken bekend met het fenomeen online webinar en steeds meer bedrijven gaan online webinars organiseren. Mogelijk overweeg ook jij om een online evenement te organiseren. Wanneer je een webinar gaat geven, dan moet je in de eerste plaats natuurlijk een goed verhaal hebben.

Daarnaast moet ook de techniek op orde zijn. Je moet een goede camera hebben, het geluid moet goed zijn en ook de belichting moet op orde zijn. Misschien is het belangrijkste technische aspect echter wel de software die je gebruikt om je online evenement te organiseren. Immers, de gebruikers moeten in staat zijn om op een laagdrempelige manier aan je webinar deel te nemen. Om je te helpen in je zoektocht naar de juiste software reviewen wij webinar software voor je. In dit artikel staan we stil bij Zoom en zoeken wij voor je uit of Zoom geschikt is om een online webinar te geven. 

Welke mogelijkheden biedt Zoom je?

Zoom is een populair middel om online te vergaderen. In de laatste jaren is de populariteit van bijvoorbeeld Skype sterk afgenomen, en is de populariteit van Zoom sterk gestegen. Er zijn steeds minder mensen die nog nooit hebben deelgenomen aan een zogenaamde Zoom-meeting. De naamsbekendheid van Zoom is daarom een goede reden om een online webinar mee te organiseren. De vraag is echter: biedt Zoom je ook voldoende mogelijkheden daarvoor, of is het wellicht beter om een ander middel te gebruiken om een webinar te organiseren. In de onderstaande paragrafen zetten we de mogelijkheden die zoom je biedt op een rij.

Communiceer met je publiek

Wanneer je Zoom gebruikt om online te vergaderen, dan zal je andere eisen stellen aan het platform dan wanneer je een online webinar geeft. Een online vergadering is immers vaak besloten en de deelnemers kennen elkaar. Een online webinar is open voor een online publiek. Om die reden moet je op een andere manier met het publiek communiceren. Zoom biedt je een aantal mogelijkheden om goed met het publiek te communiceren. Zo kan je via Zoom:

  • Ondersteuning bieden via zogenaamde in-session chat.
  • Vragen modereren en beantwoorden gedurende de hele sessie. 
  • Na het evenement om feedback van de gebruikers vragen.

Communicatie met je publiek is cruciaal wanneer je een online evenement organiseert. Door zo goed mogelijk met je publiek te blijven communiceren vergroot je de betrokkenheid.

Gebruik de data die je verzamelt

Wanneer je een online webinar organiseert, dan krijg je de mogelijkheid om waardevolle informatie te verzamelen. De bezoekers van je evenement zijn geïnteresseerd in je product of dienst. Het kan daarom waardevol zijn om de informatie die zij aan je geven te verzamelen en op te slaan. Zoom biedt uitgebreide mogelijkheden om bijvoorbeeld polls te organiseren en de resultaten daarvan te bewaren. Op die manier kan jij je product of dienst verder verbeteren. 

Dat is echter niet het enige punt waarop Zoom waardevol kan zijn. Zoom biedt je namelijk ook de mogelijkheid om de gegevens van je klanten en bezoekers op te slaan. Op die manier kan je ze makkelijker uitnodige voor een nieuw evenement. Zo wordt het makkelijker om je netwerk te vergroten en steeds meer uit je online webinars te halen. Uiteraard biedt Zoom je ook de mogelijkheid om de betrokkenheid van je publiek te meten.

Promoot je merk

Wanneer je een online webinar organiseert, dan wil je zoveel mogelijk je eigen huisstijl in beeld brengen. Zoom biedt je veel mogelijkheden om je eigen visuele identiteit zichtbaar te maken. Dat doe je bijvoorbeeld door gepersonaliseerde e-mails te sturen, waarin bijvoorbeeld je logo terugkomt. Ook kan je de loginpagina aanpassen aan jouw eigen grafische vormgeving. Een belangrijke mogelijkheid die Zoom je biedt is de mogelijkheid om buttons naar sociale media te promoten. Bezoekers van een online webinar worden zo gestimuleerd om hun netwerk te informeren over jouw webinar. Op die manier trek je nog meer publiek aan. 

Besluit: Zoom is zoveel meer dan alleen een platform online te vergaderen

De meeste mensen zullen Zoom kennen als een platform om online te vergaderen. Dat heeft voordelen, want dat maakt de kans groter dat mensen uiteindelijk aan je evenement deel zullen nemen. De mogelijkheden die je met Zoom hebt om een geslaagd online webinar te organiseren zijn fors. In principe heeft Zoom alles in huis om van jouw evenement een succes te maken. 

Webinar software