Adobe Connect webinar software review

Adobe Connect Review

Webinars zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Mede als gevolg van de laatste tijd zijn er veel meer bedrijven die online webinars organiseren. Op deze manier komen ze op een nieuwe manier in contact met hun doelgroep. Het organiseren van een online evenement kan een behoorlijke klus zijn. Je moet je boodschap voorbereiden, je moet je webinar technisch op orde hebben en je moet je doelgroep op de hoogte brengen van het evenement dat je gaat organiseren. Goede software kan je helpen om zoveel mogelijk resultaat te behalen en je online webinar zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Er zijn veel verschillende pakketten op de markt waarmee je een online event kan organiseren. Wanneer je gaat starten met het organiseren van dergelijke evenementen, dan kan het een behoorlijke klus zijn om de verschillen tussen de pakketten de ontdekken. Daarom reviewen wij de pakketten voor je. Op die manier word het makkelijker voor je om een pakket te vinden dat aansluit op jouw wensen. In dit artikel staan we stil bij Adobe Connect.

Welcome to the real virtual

Met Adobe Connect probeert de grote softwareontwikkelaar de virtuele realiteit zo echt mogelijk te laten lijken. Het bedrijf is daar in zekere zin goed in geslaagd, want Adobe Connect biedt zeer veel mogelijkheden om van je online webinar een succes te maken. In de paragrafen hieronder zetten we de mogelijkheden die Adobe Connect je biedt op een rij. 

Pas de stijl van je online webinar aan aan je brand

Wanneer je een online webinar gaat geven, dan wil je zo professioneel mogelijk overkomen. Dat is natuurlijk het geval wanneer je het webinar zelf geeft, maar de omgeving waarin je het webinar geeft speelt ook een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan de omgeving waarin bezoekers binnen komen, of zich moeten aanmelden. Je wilt natuurlijk dat dit zoveel mogelijk aansluit op de visuele identiteit van jouw bedrijf. Above Connect biedt zeer veel mogelijkheden om de online omgeving zoveel mogelijk in je eigen stijl weer te geven. Dat doet het bedrijf niet alleen door bijvoorbeeld de login omgeving te laten personaliseren, maar bijvoorbeeld ook door de mogelijkheid te bieden om bijvoorbeeld polls en banners zelf te ontwerpen. Zo bouw je vanaf het begin tot het eind een gevoel van vertrouwen bij je publiek op. 

Reageer op je publiek, in real time

Tijdens een regulier seminar zal een spreker zoveel mogelijk op het publiek willen reageren. Is het publiek afgeleid, dan zal de spreken bijvoorbeeld een grapje maken, of een poll organiseren. Bij een online webinar is het vaak moeilijk om op het publiek te reageren, omdat je het publiek niet echt ziet. Adobe Connect biedt je echter de mogelijkheid om wel live op het publiek te reageren. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de live statistieken die je tijdens een online webinar te zien krijgt. Zo kan je als presentator beter bepalen of je nog even door moet praten, of dat je misschien beter even iets anders kan doen om de aandacht van het publiek vast te houden.

Gebruikers hebben geen software nodig om je online webinar te bekijken

Eigenlijk is het een basiseis voor online webinar software, maar we noemen het toch maar even. Wanneer je een online webinar organiseert met Adobe Connect, dan hoeven je gebruikers geen software te downloaden om het webinar bij te wonen. Gebruikers kunnen gewoon vanuit hun browser kijken. Dat neemt een belangrijke barrière weg om deel te nemen aan je online event. 

Uitgebreide mogelijkheden voor de producent van je online webinar

De meeste mensen maken een online webinar niet in hun eentje. Vaak is er ook een regisseur of een producent bij de uitzending betrokken. Adobe Connect is een zeer uitgebreid programma, waarmee producenten veel mogelijkheden om voorbereidingen te treffen voor de volgende onderdelen van je online webinar. Dit alles zonder dat het publiek het ziet. Deze uitgebreide mogelijkheden stellen de productie in staat om een zeer professioneel online webinar te organiseren. Zeker voor ondernemers die overwegen live webinars te organiseren is dit een grote pre. 

Samenvatting: Adobe Connect

Wie aan de slag wil met het organiseren van online webinars, heeft met Adobe Connect een uitgebreid softwarepakket in handen. De mogelijkheden die je met Adobe Connect hebt, zijn eindeloos. Let er overigens wel op dat deze mogelijkheden ook een beperking kunnen vormen, het zal je mogelijk enige tijd kosten voordat je het programma onder de knie hebt. Echter, wanneer je het programma goed beheerst ben je in staat om zeer professionele online webinars te organiseren. 

Webinar software