Gotomeeting webinar software review

Gotomeeting Review

Door een online webinar te organiseren weten bedrijven op een nieuwe manier hun boodschap te verspreiden. Het organiseren van een online webinar heeft veel voordelen. In de eerste plaats kan je door een online webinar mensen betrekken die niet naar een fysiek seminar zouden kunnen komen, bijvoorbeeld vanwege afstand die ze af zouden moeten leggen. Het organiseren van een online webinar is ook goedkoper, omdat je bijvoorbeeld geen evenementenzaal hoeft af te huren.

Het organiseren van een online event kan echter wel een opgave zijn. Goed software om een online samenkomst te organiseren is daarom belangrijk. Er zijn veel verschillende pakketten op de markt om een online evenement te organiseren. Wanneer je gaat starten met het organiseren van online evenementen, dan kan het aanbod overweldigend zijn. Daarom hebben wij de verschillende pakketten voor je gereviewd en de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Op deze manier kan je beter beoordelen of een bepaald pakket geschikt voor je is. In dit artikel staan we stil bij de software van Gotomeeting.

Organiseer een webinar met GoToMeeting

Wanneer je een online evenement gaat organiseren, dan kan je gebruik maken van GoToMeeting. In de onderstaande paragrafen zetten we voor je op een rijtje wat je met deze software kan. Zo kan je beter beoordelen of deze software aan jouw wensen voldoet, of dat je nog even verder moet zoeken naar een product dat meer afgestemd is op jouw wensen. 

Personaliseer je online omgeving

Wanneer je een online webinar gaat organiseren, dan zal je zoveel mogelijk de visuele identiteit van je bedrijf naar voren willen laten komen. GoToMeeting biedt je veel mogelijkheden om je merk het beste tot zijn recht te laten komen. Dit begint al bij het begin: het versturen van de uitnodigingen aan je publiek. 

GoToStage

Wanneer je een online webinar hebt georganiseerd, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk effect daarmee bereiken. Het kan daarom verstandig zijn om je online evenement op te nemen en later te verspreiden op Social Media. Wanneer je via GoToWebinar een online evenement hebt georganiseerd is het delen van je evenement een fluitje van een cent. Het bedrijf bied je namelijk de mogelijkheid om je evenement gelijk beschikbaar te maken via hun eigen kanaal: GoToStage. Op die manier staat je evenement sneller op de Socials dan bij welk ander platform dan ook.

Organiseer je webinar zoals jij dat wilt

Het organiseren van een online webinar kan even wennen zijn. Zeker wanneer je het voor de eerste keer doet. Veel mensen vinden het fijn om een live webinar te organiseren. Een live online evenement is vaak dynamischer. Echter, aan een live evenement zitten ook risico’s. Als er iets fout gaat, dan gaat het ook direct live fout. Daarom wordt er ook wel voor gekozen om een semi-live evenement te organiseren. Een semi-live evenement wordt van tevoren opgenomen, maar de kijker krijgt de indruk dat het evenement live is. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om je evenement helemaal van tevoren op te nemen en niets live te doen. 

Blijf in contact met het publiek

Bij een regulier seminar probeer je het publiek zo goed mogelijk te “lezen”. Op die manier kan je hun aandacht zoveel mogelijk vasthouden. Interacteren met het publiek is bij een online seminar moeilijker. Je kan het publiek immers niet zo goed overzien. Wanneer je de software van GoToMeeting gebruikt, krijg je de mogelijkheid om zoveel als mogelijk het publiek toch te lezen. Je krijgt namelijk als presentator tijdens het evenement statistieken te zien waaruit je de betrokkenheid van het publiek kan afleiden.

Wanneer je ziet dat het publiek afgeleid raakt, dan heb je meerdere mogelijkheden. Natuurlijk kan je een grap maken om iedereen weer scherp te krijgen. Je kan er echter ook voor kiezen om bijvoorbeeld een poll, of enquete te houden. Op die manier heeft je publiek even een korte pauze en kan het daarna weer geboeid deelnemen aan je online webinar. 

Koppel GoToWebinar aan je CRM

Om het organiseren van een online webinar zo makkelijk mogelijk te maken, biedt GoToWebinar je de mogelijkheid om hun software te integreren met je CRM. Zo kan je bijvoorbeeld de contactgegevens van je klanten makkelijk integreren. Dat is bijvoorbeeld van belang wanneer je uitnodigingen wilt versturen voor je online webinar.

Support met de hardware

Hoewel we in dit artikel vooral stil hebben gestaan bij de softwarematige kant van een online webinar, mag niet vergeten worden dat de hardware ook een belangrijke rol speelt. Gotomeeting kan je ook helpen met de juiste hardware voor je online evenement. Daarnaast hoef je die hardware niet direct aan te schaffen, maar kan je die ook leasen. Er zijn duidelijke voordelen aan het integreren van software en hardware. Zeker voor ondernemers die net beginnen met het organiseren van online webinars kan het een duidelijk voordeel zijn om zowel de software als de hardware bij een partij af te nemen. 

GoToMeeting samenvatting

GoToMeeting is een platform voor het geven van een online webinar waarmee je meer dan voldoende mogelijkheden hebt om een succesvol professioneel online webinar te organiseren. Aan het einde van dit artikel is het van belang om te vermelden dat GoToMeeting de verzamelnaam van dit bedrijf is. Het bedrijf biedt verschillende producten, bijvoorbeeld GoToStage, GoToWebinar en nog meer andere producten. Dat kan van belang zijn, omdat je op deze manier al je producten voor video-vergaderen bij een bedrijf af kan nemen. Uiteraard is dat geen verplichting, maar het kan zeker interessant zijn. 

Webinar software